Segíthetünk? Lépj velünk kapcsolatba!

+36 42 406 877

2018 X-MAX 400 sajtóközlemény

Új X-MAX 400 sportrobogó

Csak a MAX - és semmi más
A Yamaha filozófiája a kezdetektől fogva az, hogy izgalmas és stílusos sportrobogókat alkosson, melyekkel minden utazásból kihozhatod a MAXimumot, egyaránt élvezetessé téve az ingázást és a szabadidőt.
A maxirobogók piacát több mint 15 évig uraló ikonikus TMAX által inspirált Yamaha MAX sportrobogók hatalmas sikernek örvendenek, és a prémium szegmens meghatározó modelljeivé váltak. A valós dinamikus teljesítményt, kategóriaelső minőséget és divatos európai stílust kínáló MAX sorozat minden modelljét úgy terveztük, hogy túlszárnyalják ügyfeleink elvárásait - minden tekintetben.
A MAX különlegességének titka, hogy remekül ötvözi a Yamaha technológiáját az európai stílusjegyekkel, amivel komoly sikereket aratott a motorosok körében. A MAX család 125 és 530 köbcentiméter közötti hengerűrtartalmú modelljei teszik ki a Yamaha robogóeladásainak több mint felét. Ebben a fontos és nagy presztízsű szegmensben a MAX név folyamatosan új mércét állít fel a stílus, a minőség, a technológia, a sokoldalúság és a teljesítmény terén.

Nagyobb teljesítményre van szükséged?  Új X-MAX 400!
Minden modellnek, mely a híres MAX emblémát viseli, komoly elvárásoknak kell megfelelnie. Amióta 2013 tavaszán bemutatkozott Európában, az eredeti X-MAX 400 irigylésre méltó hírnevet szerzett magának, mint a legstílusosabb, legsokoldalúbb és legpraktikusabb hosszú utakra tervezett robogó. Emellett kiemelkedően kényelmes és élvezetes sportrobogóként is használható a hétvégi kirándulások alkalmával.
Az új X-MAX 400 tervezésekor a Yamaha elsődleges célja az volt, hogy olyan robogót alkosson, mely még nagyobb kényelmet nyújt a motorosnak és utasának, valamint még jobb műszaki jellemzőkkel és olyan lehengerlő dizájnnal bír, amivel még inkább megerősítheti a TMAX által megalapozott helyét a prémium minőségű robogók piacán. A praktikusság növelése érdekében a 2018-as modellt számos olyan új funkcióval érkezik, mely minden utazást könnyebbé és élvezetesebbé tesz.
A Yamaha számos területen megnövelte a 2018-as modell teljesítményét, így mindenki, akinek volt már valaha MAX robogója, imádni fogja az új X-MAX 400 menetdinamikáját, kezelhetőségét, érzetét és kinézetét.

Dinamikus és sokoldalú
Az X-MAX 400 új, dinamikus kialakítását a szintén új és kiemelkedően sikeres X-MAX 300 ihlette. Új prémium sportrobogónk minden alkatrészén egyértelműen látszanak a MAX modellcsaládra jellemző letisztult formajegyek. A gyönyörűen megmunkált külső burkolat - beleértve az azonnal felismerhető ikerfényszórós kialakítást - egyedi és meghatározó megjelenést kölcsönöz a robogónak, az ikonikus „bumeráng" motívum pedig egyértelműen utal MAX sorozat örökségére.
A könnyű és kompakt kialakítás, az erőteljes 400 köbcentiméteres motor és a kifinomult motorost segítő technológia egyedülálló és különleges kombinációjával az X-MAX 400 modell ideális egyensúlyt teremt a stílus, a teljesítmény és a funkcionalitás között a sportrobogók szegmenségben.
Nem létezik jobb közlekedési mód a városok hétköznapi forgatagában. Amikor pedig pihenésre vágysz, az X-MAX 400 által nyújtott magas fokú kényelem, kiváló motorteljesítmény és kezelhetőség lehetővé teszi, hogy legtöbbet hozd ki értékes szabadidődből. 

Erős és gazdaságos 400 köbcentiméteres, EU4-kompatibilis motor
Az X-MAX 400 modell, melyet egy nagy teljesítményű és gazdaságos 400 köbcentiméteres motor hajt, egyértelmű választás minden olyan ingázó számára, akik a mindennapos munkába járáshoz viszonylag gyors autópályás szakaszokat is igénybe vesznek. A technológiailag fejlett négyütemű, folyadékhűtéses, 400 köbcentiméteres erőforrás nagy forgatónyomatékának köszönhetően haladás közben is kiváló gyorsulásra képes, így megkönnyítve és meggyorsítva a mozgó járművek megelőzését.
Az X-MAX 400 nagy teljesítménye magabiztosabbá teszi a motorost a zsúfolt autópályákon, az egyhengeres, folyadékhűtéses, DOHC (dupla vezérműtengelyes), 400 köbcentiméteres motor által biztosított nagy utazósebesség pedig jelentősen megkönnyíti a külváros és a belváros közötti hosszú út megtételét.
A Yamaha kifinomult motortechnológiájának és a csúcstechnológiás üzemanyag-befecskendező rendszerének köszönhetően az X-MAX 400 tulajdonosai abban is biztosak lehetnek, hogy osztályában az egyik leggazdaságosabb és legmegbízhatóbb prémium robogót vezetik, amely az EU4 szabványnak megfelelve a károsanyag-kibocsátást is minimalizálja. 

LED-es fényszórók és LED-es hátsó lámpák
A fejlett X-MAX 400 minden ingázónak biztosítja a Yamaha legfrissebb technológiájának élvezetét. A meghatározó MAX stílusjegyeket tovább erősítve az új modell LED-es lámpákat kapott. Az erőteljes LED-es ikerfényszóró és helyzetjelzők erős fénysugarának köszönhetően a motoros nemcsak lát, de látszódik is, míg az elegáns LED-es hátsó lámpa beépített helyzetjelzővel is rendelkezik.

Kiváló minőségű kidolgozás és luxusszínvonalú belső
A MAX sorozat egyik fő ismertetőjegye a prémium minőség, az új sportrobogó kivitelezése pedig felülmúlhatatlan. Az első benyomásod, amikor felülsz az X-MAX 400 robogóra, hogy külsőre és érzésre is olyan, mintha egy luxus sportautóba ültél volna be. Osztályelső minősége nagy büszkeséggel tölti el a tulajdonosokat.
Az új tervezésű kétszemélyes ülés egy független háttámlát kínál a motorosnak, mely deréktámaszával kiemelkedően kényelmessé teszi az utazást. A kéttónusú ülésburkolat és az olyan finom részletek, mint a dupla öltéses varrások egyértelműen kihangsúlyozzák azt a magas szintű odafigyelést, amellyel a robogó készült.
Az erős, 400 köbcentiméteres motor által biztosított nagy utazósebességhez megfelelő szélvédelemre van szükség, amiről egy kétállású, a megfelelő szerszámokkal könnyedén beállítható szélvédő gondoskodik. A szintén új tervezésű, könnyű alumínium kerekek pedig még tovább fokozzák a „luxus sportautó" érzést.
A sportautós tematika az új műszeregységen is megfigyelhető, mely egy sebességmérőből és egy fordulatszámmérőből áll, klasszikus, fekete számlapos, fehér feliratos, analóg kialakítással. A középső rész tetszetős digitális LCD-kijelzője számos információ megjelenítésére alkalmas. A még nagyobb kényelem érdekében az ülés alatti nagy csomagtartóban egy 12 V-os aljzat található, melyről töltheted elektronikus eszközeidet, amikor éppen nem használod azokat. 

Nagyobb méretű tároló akár két bukósisak számára
Bár az X-MAX 400 modell kompakt kialakítású, minden eddiginél nagyobb tárolóhelyet biztosít. Az ülés alatti tágas csomagtartóban akár két zárt bukósisak vagy egy A4-es méretű táska is elfér, ráadásul a nagyobb kényelem érdekében praktikus belső világítással is rendelkezik. Hatalmas tárolóhelye ezt a kategóriaelső X-MAX modellt egy valóban praktikus társsá teszi a hosszú távú ingázásban, sokoldalúsága pedig kiválóan kihasználható hétvégente akár egynapos kirándulások, akár hosszabb túrák során.

A Smart Key kulcs nélküli indítás megkönnyíti a mindennapokat
A Smart Key kulcs nélküli gyújtásrendszer szintén remek példája azoknak a funkciónak, melyek kategóriaelsővé teszik az X-MAX 400 modellt, és megkönnyítik a tulajdonosok életét. Ha nálad van a Smart Key, be tudod indítani a motort, kioldhatod a kormány- és az ülészárat, valamint hozzáférhetsz az ülés alatti nagy méretű csomagtartóhoz és a hosszú utakra tervezett 14 literes üzemanyagtartályhoz. A Smart Key távvezérlőjének használatával egyetlen gombnyomással megtalálhatod vagy lezárhatod X-MAX 400 robogódat.

Nagymotorokra jellemző kezelhetőség
A MAX sorozat piaci sikereihez nagyban hozzájárult a sportos, nagymotorokra jellemző kezelhetőség. Az X-MAX 400 új, motorkerékpárokra jellemző teleszkópos első villával készül, ami könnyű kormányzást, mozgékonyságot és kivételes kényelmet kölcsönöz neki, akár utassal együtt, egyenetlen útfelületen haladva is.

Biztonság és kontroll a kipörgésgátló rendszernek (TCS) köszönhetően
Az X-MAX 400 modellt úgy terveztük, hogy a hét minden napján élvezetes legyen vele a motorozás, és hogy a tulajdonosok a legváltozatosabb útviszonyok között is biztonságban legyenek, és megőrizhessék uralmukat a robogó fölött. Az új modellen a kipörgésgátló rendszer (TCS) az alapfelszereltség része.
Ez a már bizonyított elektronikus rendszer megakadályozza, hogy a hátsó kerék nedves úton vagy egyéb csúszós felületen (pl. aknafedeleken) elveszítse a tapadását, ami minden motorosnak további magabiztosságot és nyugalmat jelent. Ha a TCS-rendszer elektronikus érzékelői a hátsó kerék bármilyen mértékű csúszását észlelik, automatikusan csökkentik a hátsó kerékre érkező nyomatékot, így gondoskodva róla, hogy ennek a csúcstechnológiás sportrobogónak a használata a hét minden napján élvezetes legyen. 

Dupla első tárcsafék ABS-szel
Az X-MAX 400 gyors és egyenletes megállításáról az alapfelszereltség részeként, elöl két 267 mm átmérőjű, hátul pedig egy 267 mm átmérőjű féktárcsa, valamint egy ABS-rendszer gondoskodik. A szükség esetén beavatkozó elektronikus ABS-rendszer megakadályozza a kerekek blokkolását csúszós felületen való fékezéskor, növelve a biztonság és a magabiztosság érzetét, valamint javítva a kezelhetőséget, ezáltal az egyik legfejlettebb technológiájú prémium sportrobogóvá téve az X-MAX 400 modellt. 

Rögzítőfék a mindennapok praktikumáért
Az X-MAX 400 robogó könnyedebbé és élvezetesebbé teszi a mindennapos ingázást, praktikus rögzítőfékének köszönhetően pedig akár lejtős vagy egyenetlen talajon is magabiztosan parkolhatsz vele. Mindemellett az X-MAX sportrobogó-család praktikuságának és felhasználóbarát kialakításának újabb remek példája a két helyzetben állítható kormány.

Eredeti alkatrészek és kiegészítők
Minden motoros életstílusa más és más. Azért, hogy az X-MAX 400 modell minden igényt kielégítsen, olyan eredeti alkatrészek és kiegészítők széles kínálatát fejlesztettük ki, melyek a sportos vezetésre és a túrázásra vágyó ügyfeleinket is elégedettséggel töltik el. Könnyedén testre szabhatod robogódat, legyen szó sportszélvédőkről és -kipufogókról, hátsó dobozokról, egyéb csomagszállítási megoldásokról vagy kényelmes ülésről.

Az X-MAX 400 főbb jellemzői
Dinamikus MAX jellemzőkkel felruházott prémium sportrobogó
Sokoldalú robogó, mely hétköznapi ingázáshoz és hétvégi túrázáshoz is kiváló
Osztályában a legkompaktabb sportrobogó
Menetkész tömeg: 210 kg- 5 kg-mal könnyebb az előző modellhez képest
Nagy teljesítményű, EU4-kompatibilis, 400 ccm-es motor
Motorkerékpár stílusú dupla villafejes első villa és hosszú rugóúttal rendelkező hátsó felfüggesztés
Rögzítőfék a biztonságos parkolásért
Dupla első féktárcsa
Kipörgésgátló rendszer (TCS) és ABS
Hatalmas ülés alatti csomagtartó, két zárt bukósisak tárolásához
Praktikus ülés alatti világítás
Két fokozatban, szerszámmal állítható szélvédő
„Smart Key" kulcs nélküli gyújtásrendszer
LED-es ikerfényszórók helyzetjelzővel
LED-es hátsó lámpa helyzetjelzővel
Többfunkciós LCD-műszer
Két fokozatban, szerszámmal állítható kormány
Az egyenes és aktív tartást elősegítő üléshelyzet

Színek
Phantom Blue
Sonic Grey
Blazing Grey

Elérhetőség:
2017 augusztusától