Segíthetünk? Lépj velünk kapcsolatba!

+36 42 406 877

A „Legjobbak legjobbja” díja 2017

A Yamaha XSR900 motorkerékpár elnyerte a „Legjobbak legjobbja" díjat a 2017-es Red Dot Award Product Design versenyen

A Yamaha XSR900 motorkerékpár elnyerte a „Legjobbak legjobbja" díjat a 2017-es Red Dot Award Product Design versenyen

 

A Yamaha Motor ma bejelentette, hogy az XSR900 motorkerékpárt a világszerte elismert Red Dot Award*: Product Design 2017 versenyen a „Legjobbak legjobbjának" választották.

A Yamaha Motor termékek 2012 óta immár az ötödik egymást követő évben nyerték el ezt a díjat, és ez a harmadik termék, amelyet a „Legjobbak legjobbja" díjjal tüntettek ki az MT-07 motorkerékpár, valamint a JWX-2 kerekesszékekhez tervezett elektromos segédeszköz 2015-ös, a Yamaha Motor első „Legjobbak legjobbja" díját követően.

Az XSR900 modellt a fejlett piacok azon motorosainak igényeihez igazodva fejlesztették ki, akik a motorozásra elsősorban hobbiként tekintenek, és egy „hagyományosabb" stílusú gépre vágynak. Az egyszerű és retró megjelenés a teljesítménnyel és a csúcstechnológiával ötvözve büszkeséggel tölti el a motorkerékpár tulajdonosát, miközben maximális vezetési élményt nyújt.

Ez a díj az XSR900 ötödik dizájndíja a „Good Design BEST100", az „Auto Color díj 2016 különdíja", a „JIDA Design Museum Selection Vol.18" és az „iF dizájndíj" után. Az XSR900 modell ráadásul az első olyan Yamaha Motor termék, amely öt dizájndíjat is elnyert.

 

Nagaja Akihiro, a Dizájnközpont vezérigazgatójának megjegyzése

Az MT-07 és a JWX-2 2015-ös sikeréből kiindulva hisszük, hogy az XSR900 „Legjobbak legjobbja" kitüntetése a világ első számú „Red Dot Award: Product Design" versenyén a Yamaha Motor megjelenésre irányuló kezdeményezéseinek elismerését jelzi.

Az XSR900 fejlesztésén nemcsak tervezők, hanem egy mérnökökből és gyártással foglalkozó szakemberekből álló csapat is dolgozott az igazi monozukuri** megközelítés érdekében.

Idén a Yamaha Motor megnyitotta Innovációs központját, amely a Dizájnközpont új alapjául szolgál. Javítani szeretnénk speciális és termékfejlesztéseinken, hogy a teljes Yamaha család együtt hozza létre a Yamaha egyedi stílusát tükröző dizájnokat, és teremtsen olyan új értékeket, amelyek még vonzóbb Kandót*** generálnak.

*Világszerte nagy presztízzsel rendelkező dizájndíj, amelyet a németországi Essen „Design Zentrum Nordrhein Westfalen" központja ítél oda. **Tervezés, gyártás és marketing ***A Kando egy japán szó, amely a mély elégedettség és az intenzív izgatottság egyidejű érzését jelenti, amit akkor érez az ember, ha valami kivételes értékű dologgal találkozik.