Segíthetünk? Lépj velünk kapcsolatba!

+36 42 406 877

Az új Kodiak 450. A természet ereje

A Yamaha quadkínálatát tovább erősítik és bővítik az új Kodiak 450 EFI és Kodiak 450 EPS modellek

Az új Kodiak 450. A természet ereje.

A Yamaha több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik az ATV-k gyártása terén, és széles körben elismert vezető gyártója az olyan robusztus és megbízható járműveknek, amelyeknél a kiváló összeszerelési minőség alapfelszereltség.

A Yamaha jelenlegi ATV kínálatában olyan praktikus és vonzó modellek találhatók 700 ccm-től 50 ccm-ig, amelyek a haszongépjármű, valamint a sport és szabadidő szegmenst is lefedik. Tartós és megbízható modellek széles választékát kínáljuk ügyfeleinknek, amelyek könnyen használhatók és egyszerűen karbantarthatók. Ennek köszönhetően a Yamaha változatlanul a legstabilabb, legelismertebb ATV márkák egyike.

A Yamaha quadkínálatát tovább erősítik és bővítik az új Kodiak 450 EFI és Kodiak 450 EPS modellek, amelyek 2017 nyarától válnak elérhetővé. A rendkívül sikeres Kodiak 700 által inspirált Kodiak 450 egy új, közepes méretű haszongépjármű-modell, amelyet az olyan haszongépjárművet és a szabadidős járművet kereső vásárlók számára terveztünk, akiknek elsődleges fontosságú az egész napos kényelem, a funkcionalitás és az egyszerű használat.

A Kodiak 450 EFI és a Kodiak 450 EPS áttekintése

 • Sokoldalú és praktikus, új, közepes méretű munkaquad
 • Középpontban az egész napos kényelem, a funkcionalitás és az egyszerű használat
 • Fáradhatatlan munkatárs, ugyanakkor kiváló szabadidős jármű
 • Prémium Yamaha minőség és kiváló ár-érték arány
 • Megbízható teljesítmény minden terepen
 • Tartós, sziklaszilárd Yamaha technológia
 • Új szintre emeli a közepes méretű munkaquadok kialakítását

 Az első számú közepes méretű munkaquad

A Kodiak 450 EFI és Kodiak 450 EPS modellek készen állnak arra, hogy új mércéket állítsanak fel, és meghaladják vásárlóink elvárásait a közepes méretű munkaquadok fontos szegmensében. Az elsősorban a mezőgazdasági, erdészeti és lótenyésztési szektorokban dolgozó profi vezetők számára tervezett Kodiak 450 modell új mércéket állít fel a funkcionalitás, az egész napos kényelem és az egyszerű használat terén.

A Kodiak 450 robusztus és megbízható munkatárs, ugyanakkor felhasználóbarát funkcióinak és teljes méretű ergonómiájának köszönhetően ideális modell az olyan magánszemélyek számára is, akik értékelik a Yamaha quadokra jellemző minőséget és megbízhatóságot.

Yamaha megbízhatóság és prémium minőség

A Yamaha márka a technológiai innovációk és a kategóriaelső minőség sziklaszilárd alapjára épült, és ezek a tartós értékek a legsikeresebb és legelismertebb vállalatok egyikévé tették a kétkerekűek és a négykerekűek piacán egyaránt.

A Kodiak 450 egy prémium minőségű, közepes méretű munkaquad, amelyet szigorú minőségi előírások szerint gyártottak és terveztek, akárcsak minden más modellt népszerű kínálatunkban. A Yamaha soha nem adja fel teljes elkötelezettségét a minőség és a megbízhatóság iránt. Ez az átlátható és következetes elv tette a Yamahát az egyik legmegbízhatóbb márkává a profi és megszállott quadvezetők körében.

Robusztus, kompakt és kényelmes kialakítás

A Kodiak 450 egy kiváló képességekkel rendelkező munkaquad, amely munkához és szórakozáshoz egyaránt használható. Olyan vásárlók széles körét célozza meg, akik robusztus, megfizethető és vonzó közepes méretű terepjárművet keresnek.

A kompakt kialakítást a népszerű Kodiak 700 ihlette, amely a Yamaha egyik legsikeresebb, legtartósabb quadjának bizonyult. A Kodiak 450 felhasználóbarát ergonómiája egész napos kényelmet biztosít vezetés közben, akár a mezőgazdaságban vagy az erdőben dolgozol, akár a barátaiddal szórakozol.

Az új tervezésű luxusülés jól párnázott és jól támaszt, a természetesen pihentető üléshelyzetet pedig úgy tervezték, hogy egyenletesen ossza el a vezető tömegét, így minden terepen rendkívüli kényelmet nyújt.

Nagy nyomatékú, 421 ccm-es, folyadékhűtéses motor elektronikus üzemanyag-befecskendező rendszerrel

A Kodiak 450 folyadékhűtéses, 421 ccm-es motorja alacsony fordulatszámon elegendő és egyenletes nyomatékot biztosít, így ez a közepes méretű munkaquad még a legkeményebb terepeket is könnyedén meghódítja. Akár a munkahelyeden közlekedsz vele, akár a terepen száguldasz, ez a robusztus és megbízható erőmű készen áll az erőpróbára - ráadásul az elektronikus üzemanyag-befecskendező rendszer révén az új Kodiak 450 üzemanyag-felhasználása rendkívül gazdaságos.

Az EFI rendszer azt is lehetővé teszi e megfizethető, új munkaquad számára, hogy hatékonyan működjön a tengerszinten és fenn a hegyekben is. A nyomógombos elektromos önindító pedig egyszerű indítást biztosít meleg és hideg időben egyaránt.

A hatékony motorműködés érdekében egy hűtő található biztonságos magasságban a Kodiak 450 alvázán, emellett pedig egy rendkívül hatékony ventilátor felel az erőmű hűtéséért.  

Új fejlesztésű, hosszú rugóúttal rendelkező felfüggesztés

A Kodiak 450 modellt új fejlesztésű, hosszú rugóúttal rendelkező első és hátsó felfüggesztési rendszerekkel szerelték fel, amelyek kényelmes utazást biztosítanak, és segítségükkel ez a közepes méretű quad még a legszélsőségesebb terepeken is jól teljesít.

A független első felfüggesztés új KYB gázos lengéscsillapítókat használ, amelyek 171 mm-es mozgást engednek az első kerekeknek, így az új Kodiak 450 könnyedén átgördül a bukkanókon, keréknyomokon és egyéb akadályokon. A vezető nagyfokú kényelme, valamint a sima kezelés és a könnyű kormányzás érdekében a robusztus, dupla keresztlengőkaros rendszert új tervezésű keresztlengőkarokkal, gömbcsuklókkal és lengéscsillapítókkal látták el.

A független hátsó felfüggesztés 189 mm-es mozgást enged a hátsó kerekeknek, és rendkívül kényelmes utazást garantál, ami - az ergonomikus kialakítással és a jól párnázott üléssel együtt - ideálissá teszi a Kodiak 450 modellt az egész napos vezetésre, legyen szó munkáról vagy szórakozásról.

Yamaha Ultramatic CVT automata váltó

A kompakt méret, a zökkenőmentes felfüggesztés és az ergonomikus kialakítás mellett az új Kodiak 450 egyik kulcsfontosságú jellemzője a Yamaha Ultramatic CVT automata váltó, melynek köszönhetően ideális választás az új és a tapasztalt vezetők számára egyaránt.

Ez az egyszerűen használható rendszer alacsony, magas, üres és hátrameneti módokkal rendelkezik, melyek egy pillanat alatt kiválaszthatók a kapu típusú váltókarral. A Kodiak 450 váltó különleges eleme a parkolás mód, amely megbízható és pontos működést garantál - nem úgy, mint néhány másik márka esetében, amelyek kinyúlásra hajlamos, kábelvezérelt rögzítőféket használnak.

A Kodiak 450 vezetői a négy kerekes, folyamatosan használható motorfékezést is élvezhetik, amely még jobb irányíthatóságot biztosít lejtőn közlekedés közben és kanyarok előtt. A Yamaha Ultramatic szabadonfutós kuplungrendszere automatikusan bekapcsol, amikor a jármű lassít, így olyan természetes és irányítható érzést kelt, mint egy kézi vagy egy félautomata váltó, ugyanakkor olyan sima és kényelmes, mint egy teljesen automata rendszer.

Nyomógombos On Command 2x4/4x4 hajtásrendszer

A Kodiak 450 modellt úgy tervezték, hogy kategóriája legkönnyebben használható, leginkább felhasználóbarát quadja legyen. Az On Command 2x4/4x4 hajtásrendszer lehetővé teszi a vezető számára, hogy egy elektronikus nyomógombos rendszer segítségével válassza ki a kívánt módot.

Nagyjából sík, akadálymentes területen érdemes a kétkerékhajtású rendszert választani, amikor pedig eldurvul a terep, ez a robusztus quad könnyedén négykerékhajtásra váltható. A Yamaha Ultramatic CVT automata váltóval kombinálva az On Command nyomógombos hajtásrendszer biztosítja, hogy a Kodiak 450 egyike legyen a legpraktikusabb és legkönnyebben használható modelleknek a közepes méretű quadok kategóriájában.

Erőteljes és megbízható fékrendszer

A különféle körülmények között is pontos vezérlés érdekében a Kodiak 450 dupla első tárcsafékkel rendelkezik, amelyeket könnyű, egydugattyús féknyergek fékeznek - hátul pedig egy egyszerűen karbantartható, szigetelt olajban futó fék található, amely erős és megbízható fékteljesítményt nyújt. Ez a bizonyított, megbízható rendszer megfelelő visszajelzést biztosít, és a kormányon található karok, valamint a hátsó fék esetében lábpedállal is működtethető.

Egyszerű karbantartás

A Yamaha ATV modelljei tartósságukról és megbízhatóságukról híresek; a Kodiak 450 az egyszerű karbantartás és szervizelés érdekében egy nagy méretű, mosható nedves légszűrőt tartalmaz, amely szerszámok nélkül leszerelhető.

A hűtőfolyadék szintje a bal első sárvédő mögött ellenőrizhető - a benzintank és a bal sárvédő eltávolításával pedig feltölthető -, az olajszint ellenőrzése és feltöltése pedig egyszerűen, egy műanyag fedél felnyitásával végezhető el. Ezekhez sem szükséges semmilyen szerszám.

Végül a váltó parkolás módjának köszönhetően a rögzítőfék megbízható és pontos, ráadásul nincsen kábele, amelyet állítgatni vagy cserélni kellene, amikor kinyúlik.

Nagy terhelhetőség

Tartós első és hátsó csomagtartói 40, illetve 80 kg szállítására alkalmasak, vontatási kapacitása pedig 600 kg, így a Kodiak 450 készen áll a legnehezebb feladatok teljesítésére is. Az alacsony üzemeltetési költségeknek és a megfizethető árnak köszönhetően a Kodiak 450 az egyik leginkább költséghatékony módja a mezőgazdaság, a gyár vagy az erdő körüli munkák elvégzésének. Valójában nincs is olyan jármű - legyen szó quadokról vagy kompakt traktorokról -, amely versenyre kelhetne ezzel a közepes méretű munkaquaddal, ha árról, egyszerűségről vagy könnyű használatról van szó.

Ez a sokoldalú és alkalmazkodóképes quad egy WARN Vantage 2000 csörlővel is rendelkezik, amely még vonzóbb járművé teszi munkához és szórakozáshoz is.

Kormányra szerelt LCD műszerfal

A stílusos, digitális LCD műszerfalon egy átváltható, km/órában vagy mérföld/órában mérő sebességmérő kapott helyet, valamint egy kilométer-számláló, egy üzemanyagszint-jelző, a megtett út, az eltelt órák és a szervizfigyelmeztetés kijelzője. Az elektromos eszközök áramellátását vagy töltését pedig egy praktikus, egyenáramú 12 V-os kimenet segíti.

Az üres, a hátrameneti és a rögzítőfék módokhoz, valamint a hűtőfolyadék hőmérséklethez, a motorvezérlő rendszerekhez és a négykerékhajtás bekapcsolásához is egy-egy figyelmeztető lámpa tartozik. Az EPS modellen egy EPS figyelmeztető lámpa is található.

Kodiak 450 EPS modell

Yamaha elektronikus szervokormány (EPS)

A Kodiak 450 EFI fent említett funkcióin és műszaki adatain felül a termékcsalád első számú modellje, a Kodiak 450 EPS elektronikus szervokormánnyal (EPS) is rendelkezik.

A Yamaha azért fejlesztette ki ezt a kifinomult EPS-t, hogy a lehető legjobb egyensúlyt biztosítsa a vezető támogatása és a pozitív visszacsatolás között - így ez az iparágvezető rendszer könnyű kormányzást és pontos kezelést tesz lehetővé. A magas szintű visszacsatolás révén a Yamaha EPS rendszer nemcsak azt biztosítja, hogy kisebb erőkifejtésre legyen szükség, de megmarad a kormányzás természetes érzete is.

Kormányra szerelt fényszóró

A Kodiak 450 EPS extra világításként egy nagy teljesítményű halogén fényszóróval is rendelkezik a kormányon, amely a távolsági fényszóró kiválasztásakor kapcsol be.

A 2018-as Kodiak 450 EFI és Kodiak 450 EPS főbb jellemzői

 • Új Yamaha közepes méretű haszongépjármű-modell
 • Középpontban a funkcionalitás, a teljesítmény, az ár-érték arány és a kényelem
 • Megbízható és kényelmes munkagép bármilyen terepen
 • Robusztus, kompakt és stílusos, a Kodiak 700 által inspirált kialakítás
 • Nagy teljesítményű, 421 ccm-es, egyhengeres, folyadékhűtéses motor
 • Yamaha Ultramatic CVT automata váltó kardánhajtással
 • L-H-N-R-P váltómódok
 • Lassításkor 4 kerekes, folyamatos motorfék
 • Elektronikus üzemanyag-befecskendező rendszer (EFI) a gazdaságos üzemanyag-felhasználásért bármilyen tengerszint feletti magasságban
 • Könnyű indítás meleg és hideg időben is
 • On Command elektronikus nyomógombos 2x4/4x4 hajtásrendszer
 • Kényelmes, tágas ülés, természetes üléshelyzet
 • Ideális közepes méretű terepjármű munkához és szórakozáshoz
 • Az alacsony súlypont stabil kezelést nyújt
 • Széles keresztlengőkarok elöl 930 mm-es, hátul 935 mm-es nyomtávval
 • Új, hosszú rugóutas, dupla keresztlengőkaros, 171 mm-es kerékmozgást lehetővé tevő első felfüggesztés
 • Új, hosszú rugóutas, független, 189 mm-es kerékmozgást lehetővé tevő hátsó felfüggesztés
 • Új felfüggesztési geometria optimalizált beállításokkal
 • Új KYB gázos, hosszú rugóutas lengéscsillapítók
 • Könnyű, stabil kormányzás a magabiztos vezetésért
 • 25 hüvelykes első és hátsó gumiabroncsok, melyek kiváló tapadást és nagyobb kényelmet biztosítanak
 • Nagy teljesítményű, pontos első tárcsafékek; megbízható, szigetelt, olajban futó hátsó fék
 • Erős első és hátsó csoamgtartók, elöl 40 kg, hátul 80 kg szállítására
 • 600 kg-os vontatási kapacitás
 • Az alapfelszereltség részeként WARN Vantage 2000 csörlővel
 • Kormányra szerelt digitális műszerek
 • 12 V-os egyenáramú kimenet

Kodiak 450 EPS: További exkluzív jellemzők

 • Elektronikus szervokormány a könnyű kormányzásért bármilyen terepen
 • Erős reflektor a kormányon az erősebb távolsági fényért

Színek

Kodiak 450 EPS

 • Solid Green
 • Nimbus Grey, Satin Black alumínium kerekekkel
 • Tan Camouflage

Kodiak 450 EFI

 • Solid Green
 • Red Spirit
 • Tan Camouflage

Elérhetőség

 • Kodiak 450 EPS - 2017. július
 • Kodiak 450 EFI - 2017. augusztus

A YAMAHA 2018-AS ATV SZÍNKÍNÁLATA

Haszonjármű            

Grizzly 700 EPS

 • Stormcloud Grey - új szín
 • Terepszínű, fekete alumínium kerekekkel és 2"-es vonóhorogtartóval - új szín
 • Yamaha Blue, polírozott alumínium kerekekkel - új szín
 • Solid Green
 • Fehér, polírozott alumínium kerekekkel

Grizzly 700 EPS SE

 • Charcoal Grey, polírozott alumínium kerekekkel - új szín
 • Light Silver, polírozott alumínium kerekekkel - új szín

Kodiak 700

 • Tan Camouflage - új szín
 • Red Spirit
 • Solid Green

Kodiak 700 EPS

 • Nimbus Grey, fekete alumínium kerekekkel - új szín
 • Terepszínű, fekete alumínium kerekekkel
 • Solid Green

Kodiak 700 EPS SE

 • Silver Metallic, fekete alumínium kerekekkel - új szín
 • Satin Black, fekete alumínium kerekekkel

Grizzly 350 2WD

 • Solid Green
 • Red Spirit
 • Yamaha Blue

Grizzly 350 4WD

 • Solid Green
 • Red Spirit

Sport és szabadidő

YFM700R

 • Stormcloud Grey - új szín

YFM700R SE

 • Yamaha Blue - új grafikával

YFZ450R

 • Racing Blue - új grafikával

YFZ450R SE

 • Racing Blue - új grafikával
 • Fehér - új szín

YFM90R

 • Racing Blue
 • Fehér

YFZ50

 • Racing Blue

Side-by-Side

Viking

 • Terepszínű, fekete alumínium kerekekkel - új szín
 • Red Spirit
 • Solid Green

                                                           Vége