Segíthetünk? Lépj velünk kapcsolatba!

+36 42 406 877

TELJESEN ÚJ 2018-AS YZ450F A VILÁG ELSŐ TELJESÍTMÉNYHANGOLÓ OKOSTELEFON-ALKALMAZÁSÁVAL

Az alapoktól kezdve csúcsmodern technológiával újraépítve.

Az alapoktól kezdve csúcsmodern technológiával újraépítve, beleértve az új motort, vázat és burkolatot.

A Yamaha bemutatta a legújabb, elektromos indítású YZ450F motorkerékpárját, amely az első, széria motokrossz motorkerékpáron alkalmazott okostelefonos teljesítményhangoló alkalmazással büszkélkedhet. Az új, fordított hengerfejes motorral hajtott, teljesen újjáalkotott YZ450F modellben a Yamaha motorosok megtalálhatják azt a teljesítményt, amely előhozza valódi képességeiket.

A legújabb, csúcsmodern technológiával felszerelt, kiemelkedő motorteljesítményt és mozgékonyságot biztosító új YZ450F a motokrossz motorosokat korábban soha nem látott módon csatlakoztatja motorkerékpárjukhoz, és egyenesen a dobogóra repíti majd a Yamaha motorosokat, amikor az új modell augusztusban megérkezik a márkakereskedőkhöz. Ez a vadonatúj MXGP-ből leszármazott motokrossz motorkerékpár a fejlett versenytechnológia teljesen új korszakának eljövetelét fémjelzi, amelyben a motoros szinte teljesen eggyé válik a gépével, és ahol a pályaszéli finomhangolást gyorsan és könnyedén el lehet végezni egy okostelefon érintőképernyőjén.

A teljesítmény és az önbizalom ideális egyensúlya

A Yamaha tervezői nekiláttak, hogy olyan újfajta motokrossz motorkerékpárt alkossanak, amely a teljesítmény és az önbizalom ideális egyensúlyát biztosítja a Yamaha motorosok számára, valamint kategóriaelső stílust, teljesítményt és kezelhetőséget nyújt.

A motor átalakított hengerfejjel, dugattyúval, szelepemelő profilokkal, hengergeometriával és sok minden más jellemzővel bír. Ezek együttműködve érik el a kategóriaelső teljesítményt még jobb irányíthatóság mellett. Az új, kétoldali kereszttartós alumínium váz optimalizálja a motor felfüggesztési helyzetét a gép egyensúlyának javítása érdekében, emellett jobb kanyarodási érzést és merevséget nyújt.

A világ első széria teljesítményhangoló alkalmazása

A Yamaha egy speciálisan megtervezett Yamaha Power Tuner teljesítményhangoló okostelefon-alkalmazást is bevezet iOS® és Android® rendszerű készülékekre - aminek köszönhetően a 2018-as YZ450F a világ első széria motokrossz motorkerékpárja lesz, amely okostelefon alapú, vezeték nélküli motorhangolóval büszkélkedhet. Mostantól minden Yamaha YZ450F motoros korábban soha nem látott módon csatlakozhat a motorkerékpárjához, és beállíthatja a motor teljesítményét az eltérő motorozási stílusokhoz, pályakörülményekhez és a változó időjáráshoz igazodva.

A Yamaha Power Tuner alkalmazás lehetővé teszi a motoros számára, hogy gyorsan és könnyedén módosítsa az üzemanyag- és gyújtásvezérlő görbéket, és ezeket vezeték nélkül feltöltse a motorra a kommunikációs vezérlőegység fedélzeti Wi-Fi rendszerén keresztül, a pálya szélén elvégezhető beállítások legegyszerűbb módjaként. A „Napló" funkció lehetővé teszi, hogy feljegyzéseket készíts a motorozás helyszínéről, körülményeiről, a motor beállításairól és még sok minden másról - ami referenciaként szolgálhat a jövőbeni futamokhoz -, továbbá ez a forradalmi alkalmazás rengeteg adat, mint például a versenybeállítások, karbantartás és rendszerdiagnosztika, motor működési ideje és sok más adat figyelemmel kísérésére is képes.

A 2018-as YZ450F motorkerékpárral kiadott új Power Tuner alkalmazás minden korábbinál nagyobb részletességgel teszi lehetővé a motorprogramozás módosítását. Ráadásul a felhasználók számára lehetővé teszi azt is, hogy megosszák a beállításokat a csapaton belül vagy a barátokkal. Ennek köszönhetően olyan egyedülálló eszközzé teszik a rendszert, amely elősegíti a kommunikációt és javítja a Yamaha motorosok teljesítményét.

Kompakt és könnyű elektromos indítás

A kompakt indítómotort és ultrakönnyű lítium-ion akkumulátort használó 2018-as YZ450F elhozza a gombnyomásra történő indítás kényelmét a versenypályákra is, lehetővé téve az erőlködés nélküli újraindítást stresszes helyzetben - vagy a lazább motorozást, amikor nem ketyeg az óra. A nagy kapacitású és ultrakönnyű lítium-ion akkumulátornak köszönhetően a rendszer minimális súlytöbbletet jelent.

Új motor

2018-ra a Yamaha továbbfejlesztette az YZ450F jellegzetes, hátrafelé döntött hengerkialakítását, amely egyedi, hátrafelé néző kipufogóval és előre szerelt, esőáramú légbeömlőrendszerrel rendelkezik.

A vadonatúj hengerfej könnyebb, a motor helyzetét pedig az új vázban megváltoztatták és kissé jobban álló helyzetbe fordították az első súlyeloszlás optimalizálása érdekében. Az új motor új szelepemelő profilokat, valamint új főtengelyt és erősebb, nagy sűrítési arányú „box bridge" dugattyúkialakítást kapott DLC (Diamond-like-Carbon, gyémántszerű szén) bevonatos csappal, ráadásul most már új, 44 mm-es Mikuni® fojtószelepházon keresztül lélegzik. Az átalakítások együttesen a 450 ccm-es teljesítmény, valamint a kivételesen jó irányíthatóság és gázreakció ideális egyensúlyát nyújtják a motoros számára.

A váltót és a kuplungot átdolgozták a közvetlenebb kapcsolat és a nagyobb erő érdekében. Az áttervezett fogaskerekek szélesebb felülete, a kuplung továbbfejlesztett tárcsái és merevebb külső nyomólapja mind a tartósság fokozását szolgálják.

A jobb teljesítmény és súlyeloszlás érdekében az YZ450F hűtői nagyobbak és jobban az érkező levegőáram irányába dőlnek, hogy a legnagyobb igénybevételt jelentő versenykörülmények esetén jobb hűtést biztosítsanak. Az innovatív, hajlított kipufogócső-kialakítás javítja mind a tömegközpontosítást, mind a teljesítményt, és 2018-ra új geometriával készül. Ez a kialakítás a kipufogócső hátsó végét előbbre hozza, és lehetővé teszi, hogy a hangtompító közelebb legyen a tömegközépponthoz.

A 2018-as modellben az YZ450F új motorkarakterisztikájának részeként helyet kapott a Yamaha rajtelektronika rendszere (Launch Control System, LCS) a gyorsabb, zökkenőmentesebb versenystartok érdekében. A kapuból történő erős kigyorsítás közbeni irányíthatóság javításával az LCS optimális teljesítményleadást biztosít, és esélyt ad motorosának, hogy ő lőhessen ki elsőként, és az első kanyarban már ő lehessen a vezető helyen.

2018 YZ450F motor és elektronika
Fő technikai változások

 • Új, nagy teljesítményű, fordított hengerfejes motor
 • Új, könnyű hengerfej
 • Új szelepemelő profilok és új főtengely
 • Teljesítményhangolás az új, vezeték nélküli okostelefon-alkalmazással
 • Könnyű elektromos indítás lítium-ion akkumulátorral
 • A vázban áthelyezett, a függőlegeshez közelebb álló motor
 • Erősebb, nagy sűrítési arányú dugattyúkialakítás DLC-bevonatos csappal
 • 44 mm-es Mikuni® fojtószelepház
 • Nagyobb hűtők
 • Hangtompító központosított elhelyezése

Új alumínium váz és optimalizált ergonómia

Az YZ450F kompakt, új, kétoldali kereszttartós váza tovább fokozza e motokrossz motorkerékpár híresen ösztönös kezelhetőségét. A felső vázon a továbbfejlesztett merevítők fokozzák a merevséget, a hátsó váz áttervezett csövei és az új motorfelfüggesztések pedig elősegítik a tömegközpontosítást, így a jó kanyarodási érzés és az egyenesfutási merevség ideális egyensúlyát nyújtják. Egyszerűen fogalmazva az új váz tervezésénél a rázkódások elnyelése, a merevség és a kanyarodás közötti lehető legjobb egyensúlyt tartották szem előtt.

A 2018-as YZ450F teljesen újraépített vázát új, tetőtől talpig könnyebb és kompaktabb burkolatok veszik körbe, amelyek nemcsak elegánsabbak, hanem ergonomikusabbak is, hogy a motoros mozgékonysága még jobb legyen.

A kisebb, 6,2 literes üzemanyagtartály és az áttervezett, felülre szerelt légszűrőház az új konkáv hűtőborításokkal karcsúbbá teszi a térdtámasz területét, ami nem csupán a stílusnak tesz jót, de jobb térdtámaszt és általánosságban jobb megtámasztást biztosít a még jobb irányíthatóság érdekében. Az ülés szélessége 9 mm-rel csökkent, hátsó vége pedig majdnem 20 mm-rel alacsonyabban van. A laposabb profil javítja a motoros mozgékonyságát az előre/hátra történő súlypontáthelyezés során.

Kategóriaelső KYB® felfüggesztés

A könnyen hangolható, teljesen állítható KYB® teleszkópvilla sebességfüggő lengéscsillapítást nyújt, ami kivételes egyensúlyt biztosít a kezelhetőség és a rázkódások elnyelése között a verseny megnyeréséhez szükséges teljesítmény érdekében. Az AOS (air-oil-separate, levegő-olaj elkülönítés) kialakítást széles körben az iparág egyik vezető rendszerének tartják, amely alacsony sebességnél kiváló vezetési érzetet, nagy sebességnél pedig stabilitást nyújt. Ezenkívül további előnye, hogy beállítani is könnyű.

A KYB® hátsó lengéscsillapító az új vázhoz illő új csillapítási karakterisztikával büszkélkedhet, és könnyebb rugót tartalmaz a kisebb tömeg érdekében. A tartály kapacitása pedig 30 köbcentiméterrel nőtt, így a hosszabb versenyeken is egységes csillapítási teljesítményt nyújt.

Új grafika és kék kerekek

A teljesen új, karcsú vonalú burkolatokat új grafika hangsúlyozza, továbbá az új 2018-as YZ450F kék kerekekkel érkezik, ami kihangsúlyozza a gyári motorkerékpároktól örökölt vonásait.

A 2018-as YZ450F váza és ergonómiája
Fő technikai változások

 • Újonnan tervezett, nagy szilárdságú kétoldali kereszttartós váz
 • Új motorfelfüggesztések a tömegközpontosítás érdekében
 • Keskenyebb és laposabb ülés a motoros nagyobb mozgékonyságáért
 • Karcsúbb, kompaktabb burkolatok
 • Optimalizált, az új vázhoz illeszkedő felfüggesztés
 • Áttervezett KYB® hátsó lengéscsillapító nagyobb tartállyal
 • Kompakt 6,2 literes üzemanyagtartály
 • Új grafika és kék kerekek

Elérhetőség és kiskereskedelmi ár

A teljesen új, 2018-as YZ450F 2017 augusztusától vásárolható meg a Yamaha márkakereskedőknél. Az ár országonként eltér. Az országodra érvényes információkért lépj kapcsolatba a helyi sajtófelelőssel.

Eggyé válva

A 2018-as YZ450F megemeli a mércét a motokrossz motorkerékpár-tervezés világában azáltal, hogy a legszorosabb kapcsolatot teszi lehetővé a motoros és a motorkerékpár között, mind az azonnali hangolhatóság, mind a motoros és a motorkerékpár eggyé válása terén. Jobban nem is válhatnál eggyé az YZ450F modellel.

A 2018-as YZ termékcsalád többi tagja

2018-ra az YZ250F és az YZ kétütemű modellek is új grafikával, valamint új, kék kerekekkel érkeznek.

GYTR terepversenyekhez készült alkatrészek

A Yamaha márkakereskedők a GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) alkatrészek széles választékát kínálják majd a versenymotorosok számára a 2018-as YZ450F modellhez. További részletek 2017 augusztusától lesznek elérhetőek a Yamaha hivatalos weboldalán.

2017-es MX Pro Tour

A Yamaha ismét különböző pályákat látogat meg Európa-szerte, ahol a vásárlók tesztelhetik és megismerhetik a 2018-as YZ termékcsaládot. További információk júliusban kerülnek fel az országos